Om Olaf Hauge

Mit navn er Olaf Hauge, og indtil 2012 var jeg mest gymnasielærer på Helsingør Gymnasium, men nu bruger jeg en stor del af min tid på at male – samt på mit vinfirma, Vin a la Carte (www.valc.dk).

Jeg har malet i mange år, ligesom min interesse for malekunst går langt tilbage, til mine mange år som humanistisk lærer på Helsingør Gymnasium.

Jeg maler billeder af den enkle grund, at jeg nyder det enormt og synes, der er så mange aspekter af maleriet, der er spændende.

Den største udvikling i mine billeder er sket inden for de seneste 10 år, hvor jeg som elev af Michael Støvring har lært rigtig meget om maleteknik , komposition, motiv- og farvevalg. I den forbindelse har jeg også i høj grad forladt oliefarverne, som ellers i mange år var mit foretrukne medie. Langt de fleste billeder, jeg maler nu om dage, er malet med akrylfarver, som jeg er blevet rigtig glad for at arbejde med.

Som det vil fremgå af hjemmesiden og udstillingerne, er mine billeder langt fra ensartede i motivvalg, men alligevel vil der nok kunne anes en gennemgående malestil i de fleste billeder. Motivmæssigt vil der i mange af billederne kunne anes en inspiration fra mange forskellige geografiske områder samt fra mytologiske emner.

Udstillinger:

Forår 2016: Jystrup Savværk

Januar 2017: Espergærde Bibliotek

Februar 2017: Abildvænget Bibliotek

Sommer 2017: Kulturhus Syd, Helsingør

 Maj-juni 2018: Deltager i Helsingør Kunstforenings jubilæumsudstilling på Marienlyst Slot

September 2018: Deltager med min malegruppe, Det blå Hus, i udstilling i Kulturhus Syd

September-november 2018:Udstiller på Lille Odinshøj

November-december 2018: Udstiller hos Fysioterapeuterne på Axeltorv, Helsingør

August-september 2019: LOF i Stengade, Helsingør

November-december 2019: Sthens Kirke, Snekkersten

December 2020-marts 2021: Strandvejskirken, Humlebæk